Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kritiek op China afgeschermd in Amsterdam

  •  
23-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
dedam_300_01.jpg
Opnieuw protest op de Dam gesmoord ... President Xi krijgt protest niet te zien
Chinese agenten hebben zaterdag in allerijl schermen opgesteld om te voorkomen dat president Xi bij zijn bezoek aan het Paleis op de Dam demonstranten zou zien. GroenLinks wil weten wie daar toestemming voor heeft gegeven.
Amnesty International en andere mensenrechtenactivisten wachtten de president op om te protesteren tegen bijvoorbeeld de bezetting van Tibet. Voordat de presiedent arriveerde werden er plots schermen neergezet. Het bezoek liep er zelfs een half uur vertraging door op. Het was voor het eerst dat een Chinese president Europa bezoekt. De gemeente Amsterdam verklaarde tegenover de NOS niets te weten van de afscherming.
Het is niet voor het eerst dat op de Dam, ooit een vrijplaats voor dissidente geluiden, kritiek wordt gesmoord. Vorig jaar werden tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander republikeinse demonstranten in allerijl opgepakt, ondanks dat er vooraf toestemming was verleend.
Liesbeth van Tongeren , Tweede Kamerlid voor GroenLinks, eist opheldering en twitterde:
Mondelinge vragen aangemeld. Gaat Minister Opstelten weer achteraf excuses aanbieden? Geldt de NL wet nog?

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.