Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KRO-NCRV haalt miskleun 'Dik of zwanger?' van de buis

  •  
13-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-04-13 om 17.27.50
KRO-NCRV haalt het omstreden onderdeel ‘Dik of zwanger?’ uit het tv-programma Neem je zwemspullen mee van de buis. Het segment was zo’n miskleun, dat na de uitzending het programma op sociale media met de grond gelijk gemaakt werd. KRO-NCRV heeft daarom nu besloten dit deel van het programma voortaan weg te laten.
In eerste instantie liet KRO-NCRV nog weten dat kijkers de goede bedoelingen van de omroep simpelweg niet hadden begrepen. De programmamakers wilden juist ‘laten zien hoe je de mist in kunt gaan als je afgaat op iemands uiterlijk’, zo luidde de verklaring. ‘Maar we realiseren ons dat de wijze waarop dit is gedaan mensen heeft gekwetst.’
Tijdens het gewraakte onderdeel moesten mannen raden of een vrouw, tentoongesteld op een ronddraaiend platform, dik of zwanger was. Ook werd gevraagd of de borsten van de vrouw echt of nep waren. Nadat in Nederland al felle kritiek op het “spel” werd geuit, waaide die kritiek al gauw over naar media wereldwijd.
De rest van het programma wordt nog wel uitgezonden.
Bron: Nu.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.