Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KRO-NCRV maakt plaats voor huisvesting 100 vluchtelingen

  •  
07-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
akn300.png
Omroep biedt burgemeester van Hilversum aan 100 vluchtelingen op te nemen in AKN-gebouw
Publieke Omroep KRO-NCRV gaat 100 vluchtelingen huisvesten op een lege verdieping in het AKN-gebouw. Dat maakte directeur Coen Abbenhuis zojuist bekend op Radio 2. De omroep heeft burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, het aanbod gedaan. Eerder werd al bekend dat de gemeente Hilversum zo’n 1500 vluchtelingen extra gaat opvangen, die 100 plekken zijn dan ook zeer welkom.
Of het blijft bij de nobele daad van huisvesting, of dat mediadirecteur Taco Rijssemus er nog een tv-programma in ziet à la Big Brother met vluchtelingen, zal de toekomst moeten uitwijzen.
Woensdag houdt de NPO overigens een speciale uitzending. Om 20.30 wordt het programma De grens bereikt uitgezonden, dat zal worden gepresenteerd door Jeroen Pauw. Op NPO Radio 2 presenteren Stefan Stasse en Henk van Steeg van 20.00 tot 01.00 de radioversie van van het programma, met persoonlijke verhalen van vluchtelingen. Ook gaan luisteraars in het programma opzoek naar manier om een helpende hand te bieden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.