Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kroes stelt EU internet ultimatum gelijk aan eigen lot

  •  
21-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NeelieKroes_300.jpg
VVD Europees Commissaris wil dat lidstaten een plan voor uitbouw van snelle netwerken opstellen
Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) wil dat iedere Europeaan tegen 2013 toegang heeft tot een breedband internetverbinding. De VVD’er zegt tegen BNR-nieuwsradio dat nog niets helemaal zeker is of dat lukt, maar ze is hoopvol. “Ik verbind mijn lot eraan.”
Kroes heeft een reeks maatregelen aangekondigd om de toegang tot internet voor alle EU-burgers te versnellen. De eerste aanbeveling is aan nationale telecomtoezichthouders. Zij moeten van Kroes aangeven hoe zijn toegang tot zeer snelle glasvezeltoezichthouders moeten reguleren. Ook wil de genoeg radiofrequenties reserveren voor draadloze toepassingen. Van alle lidstaten eist ze bovendien een plan voor de uitbouw van snelle netwerken, inclusief het financieringsplan.
Wanneer het Kroes niet lukt om haar doel te bereiken, zal ze een jaar voor de afloop van haar termijn stoppen. Het hele interview met Neelie Kroes is dinsdagavond te beluisteren bij BNR-Nieuwsradio in de speciale aflevering BNR Europa om 19.00 uur.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.