Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Kunduz slaat gat in linkse samenwerking'

  •  
16-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-TinyKox300.jpg
SP-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Tiny Kox: 'Daar heeft GroenLinks willens en wetens voor gekozen'
Het besluit van GroenLinks om steun te geven aan de missie in Kunduz heeft voor een schisma gezorgd in de linkse samenwerking. Dat stelt SP-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Tiny Kox in een interview met NU.nl. “Daar heeft het willens en wetens voor gekozen. Maar dat is niet eenvoudig om overheen te komen”, aldus de SP’er.
Kox zegt in het interview met NU.nl dat het standpunt van GroenLinks het moeilijker maakt voor linkse partijen om op terrein van internationale politiek samen te werken.
Het is een diep gat. Als linkse partijen eerst zeggen: het is een oorlog die niet deugt. Volgens mij waren we het daar over eens. We moeten weg uit Uruzgan. GroenLinks heeft zich toch weer laten meenemen om mee te doen aan een militaire missie.
Kox noemt het teleurstellend dat GroenLinks conflicten nog steeds wil oplossen met ‘bommen en granaten’.
De politieagenten die GroenLinks denkt op te leiden, worden immers doodgewoon deel van de oorlog, naar hun eigen zeggen. Precies waarom SP en PvdA nee zeggen tegen deze missie.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.