Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kunnen hipsters de wereld redden?

  •  
08-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hipster300.jpg
We kunnen grappen maken over de fixie-rijdende, baarddragende, flat white drinkende generatie, maar moeten ze eigenlijk dankbaar zijn
Er zijn al veel grappen gemaakt over hipsters; de groep die zich onder meer kenmerkt door de voorliefde voor tatoeages, baarden en snelle fietsen. Maar, zo schrijft econoom Douglas McWilliams in zijn nieuwe boek ‘The Flat White Economy’, eigenlijk is het niet zo slim dat we de hipsters continu belachelijk maken. Het hedendaagse hipsterdom zorgt als we McWilliams moeten geloven namelijk voor een flinke economische boost.
De Britse krant The Guardian ging door het boek van McWilliams heen en zet zijn bevindingen uiteen. Naast Apple-producten, artisinaal brood en diverse – al dan niet groene – sapjes, stuwen hipsters de economie ook doordat ze in industrieën werken die de economie positief beïnvloeden. Daarnaast zijn ze ook nog groener en ethischer dan de rest van de bevolking. Met andere woorden: hipsters, bedankt!
RTEmagicC_5421615573_9d8e7e89d1_z.jpg
cc-foto: Edgar Hudon

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.