21

&… Kunst of Kitsch?

Zweedse minister onder vuur na aansnijden 'racistische taart'... 'Fuck you' vervangt 'u rijdt te snel' in Frankrijk... Aung San Suu Kyi na 24 jaar weer op reis & meer

Ander nieuws van vandaag


De Nationale Ombudsman start een onderzoek naar de hulpverlening voor mensen met financiële problemen. Volgens Alex Brenninkmeijer werken de overheidsinstanties die bij de hulp betrokken zijn, langs elkaar heen. (NOS)

Aung San Suu Kyi, de Birmese oppositieleider en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, verlaat in juni voor het eerst in 24 jaar haar land. Ze gaat een reis maken naar Europa. Ze is uitgenodigd door Noorwegen en Groot-Brittannië om de landen te bezoeken. (RTL)

Steeds minder mensen geloven in God. In de afgelopen twintig jaar is het geloof langzaamaan afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Chicago. Opmerkelijk feitje: het geloof in God neemt wel toe naarmate mensen ouder worden. Waarschijnlijk omdat mensen hun dood dichterbij zien komen. (AD)

Kunst of Kitsch? De Zweedse minister van Cultuur Lena Adelsohn Liljeroth ligt zwaar onder vuur. Ter gelegenheid van Wereldkunstdag heeft ze in het Museum voor Moderne Kunst in Stockholm een taart aangesneden in de vorm van een Afrikaanse vrouw. De minister noemt het ‘Kunst’, tegenstanders noemen het ‘plat racisme’. (de redactie)

Oeps: In de Noord-Franse gemeente Eaucourt-sur-Somme hebben chauffeurs die te hard reden een week lang een ‘fuck you’ in plaats van de gebruikelijke ‘u rijdt te snel’ te lezen gekregen. Een foutje van een grappenmaker bij het radarbedrijf, die vergeten was de ingevoerde tekst terug te zetten. (Het Parool)

Geef een reactie

Laatste reacties (21)