0

&… Kunstenaar geeft daklozen een thuis van krijt

Turkse broers hebben de beste haring van Nederland... Jongerenblad Seventeen stopt met gebruik Photoshop... 112 niet bereikbaar voor doven... Ploeggenoten Lance Armstrong getuigen tegen hem in dopingzaak... &Meer

Ander nieuws van vandaag.


In de Amerikaanse stad Los Angeles wonen zo’n 51.000 mensen op straat. De non-profit organisatie ‘Weingart Center’ helpt deze dak- en thuislozen weer een zelfvoorzienend leven te leiden door middel van training en begeleiding. Om meer geld binnen te halen zijn ze een campagne gestart die, hopelijk, viral gaat. (LA Times)

Twee broers van Turkse komaf hebben dit jaar, volgens de AD Haringtest, de beste haring van Nederland. Na jaren hun plekje te hebben moeten bevechten tussen de gevestigde Nederlandse vishandels, is het hun gelukt. De broers vertellen in de krant: “Wij waren voor hen altijd ‘die Turken’. Ik denk dat we met het winnen van de belangrijkste prijs die er te behalen is, nu definitief ons visitekaartje hebben afgegeven.” (Trouw)

Het alarmnummer 112 is al meer dan twee maanden niet bereikbaar voor doven en slechthorenden. Voorheen communiceerden zijn via telecomaanbier AnnieS, maar deze is failliet. Minister Maxime Verhagen beloofde voor 1 juli een sms-dienst in stellen, maar deze deadline is niet gehaald. (Trouw)

In de Achterhoek vinden steeds vaker ram- of plofkraken van pinautomaten plaats. De Rabobank heeft dit jaar al 16 automaten verwijderd uit voorzorg of vlak na een plofkraak. De daders slaan vaker toe in kleine dorpskernen. (BNR)

De bewijslast in de dopingzaak tegen wielrenner Lance Armstrong groeit. Een aantal van zijn voormalige ploeggenoten hebben ingestemd om tegen hem te getuigen. Onder de getuigen is ook George Hincapie. Hij heeft Lance Amstrong bij al zijn zeven touroverwinning bijgestaan. (New York Times)
Amazon gaat de strijd met Google en Apple aan. Het bedrijf werkt nu aan een eigen smartphone. De toestellen worden gemaakt door het Chinese Foxconn. Deze heeft ook de iPhone ontwikkeld. (De Morgen)

Tienerblad Seventeen stopt met het gebruik van Photoshop. Een 14-jarig Amerikaans meisje heeft de makers van het tijdschrift met een campagne weten te overtuigen het fotobewerkingsprogramma Photoshop niet langer te gebruiken om modellen onrealistisch knap te maken. In amper een maand tijd haalde ze 84.000 handtekeningen binnen. (De Morgen)

Ken je het verhaal van de prins en de kikker? Deze wellicht niet; een zeldzame nieuwe boomkikker draagt de naam van prins Charles. Dankzij de inzet van de prins voor het behoud van het regenwoud waarin de kikker leeft, kan hij nog bestaan. Hij heet officieel: Hyloscirtus princecharlesi. (NOS)

Drie leden van de Russische meidenpunkgroep Pussy Riot zijn in hongerstaking gegaan. Ze zijn vier maanden geleden aangehouden omdat ze een kerk waren binnengedrongen en ongenodigd liedjes hebben gespeeld waarin president Vladimir Poetin en de orthodoxe kerk worden bekritiseerd. Door middel van de hongerstaking protesteren ze tegen de manier waarop hun proces verloopt. (De Morgen)

De Chinese overheid heeft besloten geen haaienvinnensoep meer te serveren op officiële staatsbanketten. Het kan nog drie jaar duren voordat de nieuwe maatregel in werking treedt. Desalniettemin is het volgens activisten een stap in de goede richting. (Trouw)

Geef een reactie

Laatste reacties (0)