Laatste update 19:17
36

Kunstenares die Trump naakt schilderde mishandeld

In maart dit jaar maakte de 24-jarige Amerikaanse kunstenaar lllma Gore een schilderij van het kleine geslachtsdeel van de republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Op het schilderij ‘Make America Great Again’, waar Gore veel media-aandacht door kreeg, zie je de schreeuwerige Trump naakt met een kleine piemel. Gore maakte het kunstwerk naar aanleiding van de opschepperij van de republikein over zijn ‘enorm geslachtsdeel’ tijdens een debat met Marco Rubio. De presidentskandidaat werd belachelijk gemaakt door zijn tegenstander om zijn kleine handen die zouden verraden wat er in zijn broek zit. Maar Trump verzekerde zijn publiek: “Ik kan u verzekeren dat er op dat vlak geen enkel probleem is.”

De kunstenares ergerde zich groen en geel aan de zelfingenomen Trump en maakte vervolgens haar kunstwerk. Maar het kwam haar duur te staan, want deze week werd bekend dat ze op straat is aangevallen door een Trump-supporter die haar keihard in het gezicht sloeg terwijl hij ‘Trump 2016’ riep. Dat meldt NBC.Beeld: Youtube

Gore liep naar de winkel om materiaal te kopen toen ze werd aangevallen door een halfnaakte agressieve man. Vervolgens schreeuwde hij ‘Trump 2016’ naar haar en ging er met anderen vandoor in een Honda Civic. De politie in Los Angeles doet inmiddels onderzoek naar de zaak, maar de kunstenaar zegt dat het niet voor het eerst is dat zij lastiggevallen wordt, of doodsbedreigingen krijgt.

Gore zegt vooral bang te zijn voor het gevaar dat Trump en zijn aanhangers vormen voor de vrijheid van meningsuiting in Amerika. Zelf zegt ze niet van plan te zijn te stoppen met het maken van haar kunst.

De ‘penis-affaire’ van Trump ging de hele wereld over. Zo ook de hilarische sketch die John Oliver over het voorval maakte in ‘Last Week Tonight’. Bekijk die hilarische video hier terug.

Bekijk hier een video van lllma Gore over haar Trump-schilderij:

Lees ook: ‘De Grote penis van Trump

De grote penis van Donald Trump

CC Beeld: Youtube

Geef een reactie

Laatste reacties (36)