Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kushner gebruikte privé mailserver voor overheidszaken

  •  
24-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
32979771654_420a8cde59_z
Jared Kushner, de senior beleidsadviseur en schoonzoon van de Amerikaanse president, onder andere belast met het zoeken naar vrede in het Midden-Oosten, gebruikte een privé email-adres voor officiële correspondentie. Hij maakte het privé account vlak na de verkiezing van zijn schoonvader aan.
Kushner is hier niet alleen in, ook andere leden van de administratie van Trump gebruiken privé emailservers voor regeringszaken, ontdekte Politico. Hooggeplaatste ambtenaren gebruikten hun privé accounts om met elkaar en met Kushner te mailen. Ook gebruikten ze apps als Signal en Confide die berichten automatisch verwijderen nadat ze gelezen zijn.
De accounts werden vlak na de overwinning op Hillary Clinton aangemaakt. Clinton werd tijdens de verkiezingscampagne consequent tot op het bot afgemaakt door Donald Trump vanwege het gebruik van een persoonlijk email-adres in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken. Het leidde er vaak toe dat hij en zijn aanhangers ‘lock her up’ schreeuwden.
Clinton en haar email gebruik werden uitgebreid door de FBI onderzocht. De vraag was of ze geheime informatie niet goed beschermd had door het gebruik van haar privé email-adres. In juli werd verklaard dat Clinton niets crimineels te verwijten viel. In oktober, vlak voor de verkiezingen, werd dit dossier plotseling weer geopend. Clinton werd weer vrijgesproken, maar was haar voorsprong op Trump hierdoor kwijt.
Kushner is een van de hoofdpersonen in het onderzoek naar de Russische inmenging in de verkiezing van zijn schoonvader tot president van de Verenigde Staten.
 
 
 

Meer over:

nieuws, trump, kushner
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.