Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kusje erop, helemaal beter!

  •  
15-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
erwin.jpg
Honderd kussende mensen bij kiss-in van Erwin Olaf ... Tussen de fotograaf en de snackbarhouder is het weer helemaal koek en ei
Het was vooral een symbolische actie want de fotograaf en de snackbarhouder hadden maandag al vrede gesloten. Maar de kiss-in tegen homohaat van Erwin Olaf trok woensdag veel positieve aandacht, ook vanuit de Amsterdams politiek.
“Het wordt tijd dat je op elke straathoek in Nederland je geliefde mag aanraken, hand in hand mag lopen, mag kussen en soms hartstochtelijk mag zoenen”, sprak Olaf.
Aanleiding voor de kiss-in was een ruzie tussen Olaf en de eigenaar van een snackbar op het Hugo de Grootplein in Amsterdam West. Toen Olaf daar zaterdagavond met zijn vriend stond te zoenen, was de snackbarhouder daar volgens de fotograaf niet blij mee. De eigenaar riep dat ze daarmee op moesten houden. Olaf en zijn vriend reageerden daar niet op, waarna een opstootje ontstond. De snackbarhouder liet maandag al weten “niets tegen homo’s” te hebben.
De video is van de Amsterdamse zender AT5
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.