Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Kwart migrantenkinderen in Spanje ondervoed'

  •  
16-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Oorzaak is onder meer de economische crisis
In Spanje is zo’n 22 procent van de immigranten jongeren tot 16 jaar ondervoed. Dat meldt de Volkskrant op basis van een bericht van persbureau Europa Press. Fedaia, een overkoepelende organisatie van circa 80 instellingen die zich bezighouden met hulpverlening aan kinderen, heeft dat gemeld.
Conxi Martinez, vice-voorzitter van Fedaia, meent dat ondervoeding met name voorkomt bij gezinnen die getroffen zijn door werkloosheid als gevolg van de economische crisis. Ze hebben vaak onvoldoende geld om vis, vlees en fruit te kopen. Ook hebben veel kinderen als gevolg van de armoede geen geschikte kleding.
Daarnaast meent Martinez dat de huisvesting vaak zo krap is, dat het kinderen aan ruimte ontbreekt om huiswerk te maken of om te spelen. Veel gezinnen hebben bovendien geen geld om kinderen te laten sporten of om deel te nemen aan andere buitenschoolse activiteiten.
In Spanje is ruim 21 procent van de beroepsbevolking werkloos. Dat is het hoogste cijfer in de eurozone.
cc-foto: Gerard Girbes

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.