29

&.. Kwart rokers haalt pensioen niet

Harde kritiek op fatale filefuik politie ... Brits afluisterschandaal weer groter ... Christenen geloven niet meer in hel ... VVD Limburg wil met CDA en PvdA verder ... Hoe rijker, hoe minder compassie

Meer nieuws van vandaag

Een op vier rokers haalt pensioen niet – Tachtig procent van hun patiënten lijdt aan ziekten die direct het gevolg zijn van roken, maar longartsen doen steeds minder aan de “strenge aanpak”. Want volgens hen werkt een strenge en directieve aanpak juist averechts. “Een op de vier rokers haalt zijn pensioen niet. Er zijn 4 miljoen rokers, dus 1 miljoen daarvan gaan dood voor het pensioen”, vertellen artsen. Wat volgens hen betekent dat die mensen dus niet voor hun kinderen kunnen zorgen en eerder stoppen met werken. “Ook zijn rokers veel vaker ziek”. (BNR)

Harde kritiek op fatale filefuik politie – Rijkswaterstaat heeft zware kritiek op de filefuik van de politie, waardoor vorig jaar een automobilist om het leven kwam. De politie veroorzaakte op 22 oktober vorig jaar een file op de A2, bij Vinkeveen, om een benzinedief tot stoppen te dwingen. Maar de dief botste in volle vaart op een auto, met fatale gevolgen voor de 35-jarige bestuurder.
Een verkeerskundige van Rijkswaterstaat zegt nu dat de politie niet in staat is om veilig een filefuik te maken. Dat blijkt uit het rijksrechercheonderzoek naar het handelen van de politie, dat RTL Nieuws heeft ingezien. (RTL)

Brits afluisterschandaal nog steeds groter – Er zijn 46 nieuwe klachten ingediend tegen de krantengroep van Rupert Murdoch, onder anderen door Manchester United-voetballers Wayne Rooney en Ryan Giggs. De nieuwe claims brengen het totaal aantal zaken die voor de rechter komen op meer dan 100. Tenzij er nog een schikking wordt getroffen, volgen er in februari hoorzittingen. (RTL)

Maar kwart christenen gelooft in hel – Slechts een kwart van de Christenen (27 procent) gelooft in de hel. Daarmee opent het Nederlands Dagblad. Van de Christenen die regelmatig naar de kerk gaan, gelooft 60 procent dat er een hel is. Ook onder de gereformeerden gelooft 60 procent dat er een hel is. In de groep trouwe kerkgangers gaat het om 70 procent. Het minst vaak geloven leden van de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk in het bestaan van de hel, schrijft de krant. (Volkskrant)

VVD Limburg wil verder met CDA en PvdA – De VVD in Limburg wil binnen tien dagen een nieuwe coalitie nadat vrijdag een eind kwam aan de samenwerking tussen CDA, PVV en VVD. De Limburgse gedeputeerde Mark Verheijen zei zaterdag het meest te zien in een coalitie van CDA, VVD en PvdA. (BNR)

Hoe rijker, hoe minder compassie – We geven minder om anderen naarmate we rijker worden. Mensen met een hogere sociale status gedragen zich asocialer en tonen minder compassie dan mensen die minder aanzien of geld hebben, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Californië in het Amerikaanse Berkeley. (Trouw)

Foto-cc: Ricardo Scholz

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)