Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Laat illegale jongere ook stage lopen'

  •  
23-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
ANP-Jongeren_beroepsonderwijs300.jpg
Werkgevers en vakbeweging sturen brief aan Tweede Kamer: illegale jongeren hebben recht op onderwijs, stage hoort daar bij
Illegale jongeren die beroepsonderwijs volgen, moeten ook stage kunnen lopen, vinden werkgevers en vakbonden. Leerlingen wiens ouders illegaal in Nederland verblijven, kunnen geen stage lopen omdat daarvoor een werkvergunning nodig is en die hebben zij niet. Dat meldt de Volkskrant.
‘Absurd, wrang en wreed’, noemt FNV Jong dit. Zo kunnen honderen jongeren niet aan de diploma-eisen van hun opleiding voldoen.
De Volkskrant meldt dat bedrijven die wel een stage aanbieden aan illegale jongeren een boete riskeren. “Dit is een ongewenste situatie”, schrijven werkgevers en vakbeweging in een brief aan de Tweede Kamer. Elke jongere tot 18 jaar heeft recht op onderwijs, en dus ook op een stage die hoort bij het beroepsonderwijs, schrijven zij.
De Stichting van de Arbeid , het overlegorgaan van werkgevers en vakbeweging, vraagt de Kamer er bij de betrokken bewindslieden op aan te dringen voor jongeren tot 18 jaar geen werkvergunning meer te eisen voor het volgen van een stage.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.