4

‘Laat oude aap in verlaten dierentuin met rust’

In het al jaren verlaten Dierenpark Wassenaar blijken al dertig jaar apen te leven, waarvan één nog in leven is. Dat ontdekten de makers van van StukTV bij een clandestien bezoek aan het park. De eigenaar van het terrein bevestigt aan Omroep West dat er een aap op het terrein woont:

Met het sluiten van het park in 1985 is besloten om twee zeldzame withoofdspinapen op deze locatie verder oud te laten worden. Beide apen woonden hier immers al sinds 1959. Decennialang zijn beide apen door dezelfde verzorgers met zeer grote toewijding verzorgd.

Hoewel de apen gemiddeld slechts 33 jaar oud worden, overleed een van de apen vorig jaar op bijna 60-jarige leeftijd. De laatste aap blijft in het park, maar is allerminst gebaat bij pottenkijkers, aldus de directeur van Diergaarde Blijdorp:

Van onbekende mensen om zich heen wordt de aap angstig en onrustig. Door deze onnodige stress gaat het welzijn van het dier met sprongen achteruit en dat is, op deze stokoude leeftijd, uitermate ongewenst.

De eigenaar van het park vraagt iedereen namens de aap ‘de rust te respecteren’.

Na een bezorgd telefoontje van de makers van StukTV laat Stichting Aap weten:

Het dierenpark heeft nog een vergunning om de aap te houden totdat deze is overleden. We zullen contact opnemen met het park en vragen of ze hulp nodig hebben.

Cc-foto: een Noordelijke spinaap in zijn natuurlijke habitat, Peter Schoen 

Geef een reactie

Laatste reacties (4)