7

Laat van je horen met #earthtoparis

Internationale organisaties roepen hashtag in leven om boodschap duurzaamheid aan wereldleiders klimaattop Parijs te geven

De klimaattop in Parijs met duizenden wereldleiders vindt op 7 en 8 december plaats. De Verenigde Naties roepen #earthtoparis in het leven zodat iedereen wereldwijd zijn of haar boodschap van duurzaamheid van aarde naar Parijs kan sturen voor de leiders die bij de top aanwezig zullen zijn.


In bovenstaande video wordt de hashtag geïntroduceerd door de Amerikaanse acteur Jack Black. 

(…) Het gaat niet om een beroemdheid die je wil motiveren om ergens deel aan te nemen of een bedrijf dat je iets wil verkopen. Het gaat niet over de paus of een video van een schattige egel. Dit gaat niet om het redden van een uil, een boom of land. Dit gaat om ons allemaal. Alles wat we weten en waar we van houden en onze overleving. Het klimaat verandert als nooit tevoren. We hebben het bewustzijn, de wil en de technologie om het te bestrijden. Dit is het keerpunt.

De (video)boodschap die je via sociale media kan versturen, moet via #earthtoparis voor 22 november verzonden worden en zal dan onderdeel worden van een film die aan de leiders bij de klimaattop getoond wordt om de wereldwijde betrokkenheid te illustreren.

Earth to Paris is een initiatief van internationale en maatschappelijke organisaties, media en techbedrijven om de verbinding tussen mens, aarde en het klimaat te benadrukken. Voor meer informatie kan je hier kijken. 

Geef een reactie

Laatste reacties (7)