4

Laatste stuiptrekkingen van dagblad De Pers?

Gratis dagblad zoekt naar mogelijkheden om te kunnen blijven bestaan

Na de aankondiging dat gratis dagblad De Pers per 30 maart moet stoppen vanwege forse verliezen, is er veel aandacht geweest voor de krant. Trouwe lezers zetten een initiatief op om De Pers te redden en diverse politici, bedrijven en lezers uitten hun ongenoegen via Twitter en per mail. Reden voor de makers van de krant om te bekijken of De Pers wellicht toch een doorstart kan maken.

Het gratis dagblad schrijft:

De afgelopen dagen, na de bekendmaking dat De Pers straks geschiedenis is, heeft de krant lof geoogst vanuit alle hoeken. Van bedrijven, van politici, van andere media, maar vooral van lezers. De stroom mails en Twitterberichten is onuitputtelijk. Een aantal lezers zette zelfs een initiatief op om De Pers te redden […] Misschien is hun idee slechts een mooi compliment, misschien is het wel veel meer dan dat. Dit is een nieuwe tijd, met nieuwe middelen. En er bestaan dus ook nieuwe manieren om een krant te maken.

En dus gaat de krant opzoek naar een nieuwe manier om ook na 30 maart alle forenzen nog te kunnen voorzien van iets meer dan een ANP-berichtje. Alle lezers worden opgeroepen hun ideeën in te sturen. De Pers somt vast een aantal ideeën op:

Zou het mogelijk zijn om een digitale versie van de krant overeind te houden via crowdfunding? Worden we met z’n allen aandeelhouder van De Nieuwe Pers? Maken we een nieuwe app? Een nog betere iPadversie? Met meer roddels? Meer nieuws? Minder nieuws? Of juist Playmates op de voorpagina? Laat horen wat je wilt, hoe jouw ideale krant eruit ziet en misschien ook wel wat je daarvoor over hebt.

Suggesties kunnen naar: wegaandoor@depers.nl

Lees ook op Joop: Redacties Wegener blij met ondergang De Pers

De Pers: Jezus lukte het ook

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

cc-foto: Remco Janssen Voorpagina 23 januari, de Pers bestond toen vijf jaar.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)