82

Labour in de problemen? Welnee, 60.000 nieuwe leden melden zich aan

Het gaat intern niet goed met de Labour-partij, lezen en zien we overal. Vanuit meerdere kanten wordt er druk gelegd op leider Jeremy Corbyn om op te stappen. Het volk denkt er blijkbaar anders over want sinds Brexit zijn er 60.000 nieuwe leden die zich aangesloten hebben bij de partij. Het is de snelste groei van een Britse politieke partij in de geschiedenis van het land, meldt the Independent. 

Deze week hebben meerdere parlementariërs Labour verlaten. Corbyn hoorde dinsdag een motie van wantrouwen tegen hem uitgesproken worden. Bij de uiteindelijk stemming leek hij het onderspit te moeten delven. 172 parlementariërs stemden vóór de motie, slechts veertig stemden tegen maar hij weigerde op te stappen.

Door de toestroom van mensen verhoogt het aantal leden naar 450.000, hoger dan de laatste piek tijdens de leiderschap van Blair in 1997. De helft van de mensen zou zich aangesloten hebben om Corbyn te ondersteunen nu hij onder vuur ligt maar kritische parlementariërs stellen dat er vast ook leden tussen zullen zijn die de huidige leiding niet steunen.

Labour MP Angela Eagle zou zich verkiesbaar stellen voor de positie van partijleider maar heeft de aankondiging uitgesteld, wat voor Corbyn-supporters een goed teken is.

Labour-leider Jeremy Corbyn weigert exit na Brexit

cc foto: Garry Knight

Geef een reactie

Laatste reacties (82)