Laatste update 30 oktober 2019, 08:16
196

Labour steunt verkiezingen: Verenigd Koninkrijk voor Kerst naar de stembus

Update:
De verkiezingen zullen op 12 december worden gehouden. Het is voor het eerst sinds 1923 dat de Britse stembusgang in december plaatsvindt.

Eerder:
De Britten gaan in december naar de stembus. Dat staat vast nu ook Jeremy Corbyn de verkiezingen steunt. Nu een No Deal Brexit tot 31 januari van tafel is, bestaat er volgens de Labour-leider geen beletsel meer om verkiezingen uit te schrijven. Maandag onthield Labour zich nog van stemming toen premier Boris Johnson het voorstel indiende om op 12 december naar de stembus te gaan.

“We gaan nu de meest ambitieuze en radicale campagne voor echte verandering lanceren die ons land ooit heeft gezien”, belooft Corbyn. “Ik kijk ernaar uit om het land in te gaan met een boodschap van hoop.”

Het is nog niet helemaal zeker op welke dag de verkiezingen zullen zijn. De Schotse nationalisten (SNP) en de Liberal Democrats willen een stembusgang op 9 december, omdat de studenten dan nog niet naar huis zijn. De Britse regering lijkt nu van plan om de verkiezingen een dag te vervroegen, naar 11 december.

Geef een reactie

Laatste reacties (196)