19

Labourpartijleider Ed Milliband papegaaiend PR-machine

Interviewer plaatst filmpje op YouTube waarin Milliband op elke vraag hetzelfde antwoord geeft

Een Britse interviewer die de leider van de Labourpartij Ed Milliband ondervroeg over waarom de stakingen verkeerd zijn, kreeg tot zijn woede zes keer hetzelfde antwoord. De interviewer poogde wat meer diepgang in de visie van de partij te krijgen, maar wat blijkt: De geoliede PR-machine heeft wat meer olie nodig. Milliband viel in herhaling en weigerde op de vragen in te gaan.


Damon Green, ITV News correspondent, noemt het interview ‘zo absurd’, dat hij zich genoodzaakt zag het hele interview op YouTube te plaatsen. Het antwoord dat Milliband papegaait:

Stakingen zijn verkeerd wanneer onderhandelingen onderweg zijn. De overheid heeft op een roekeloze en provocerende manier gereageerd. Beide partijen moeten de retoriek opzij zetten en rond de onderhandelingstafel gaan zitten om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt.

Green is ontzet over de manier waarop er met pers om wordt gegaan:

Als nieuwsverslaggevers en camera’s er alleen zijn om gebruikt te worden door politici als opname-apparatuur voor hun ingestuurd script, is dat op zijn best professionele onbeleefdheid. In het slechtste geval, als wij de opvattingen van een politicus niet meer mogen verkennen en onderzoeken, kunnen politici niet langer ter verantwoording worden geroepen op de meest voor de hand liggende manier.”

Voorafgaand aan het interview zijn er ook een aantal eisen gesteld. Zo mocht Milliband alleen gefilmd worden voor een boekenkast met foto’s van zijn familie boven zijn linkerschouder.

Lees meer hierover bij The Guardian: Ed Miliband TV interviewer reveals shame over ‘absurd’ soundbites

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (19)