48

Lachen om aanranding met De Wereld Draait Door

Smakeloze grappen vallen niet bij iedereen in goede aarde ... bij vrijwel niemand eigenlijk

Wie normaal gesproken een blik op Twitter werpt, weet al na enkele minuten dat men het daar nooit ook maar ergens over eens is. Maandagavond lukte het televisieprogramma De Wereld Draait Door echter om voor een keer iedereen te verbroederen.


Iedereen was het er namelijk unaniem over eens: de grappen van nieuw “comedy” gezelschap PadoemPats, een idee van Howard Komproe, waren onsmakelijk en in de verste verte niet leuk. 

De “comedians” kregen een thema aangereikt, waar zij vervolgens vooraf opgeschreven en niet uit het hoofd geleerde one-liners op los mochten laten. Bij het eerste thema, Halbe Zijlstra, werd helaas niet lang gezocht naar inspiratie. De opmerking van de VVD’er over het weigeren van cosmetische chirurgie aan vluchtelingen, bleek voor het gezelschap dankbare aanleiding om eens lekker leuk te doen over lichaamsdelen. 

Eén grappenmaker maakte het daarbij wel heel bont met de grap:

‘Iemand schreeuwde na de aanval in Woerden: “Van vluchtelingen blijf je af.” Nou, dat gaat nog verdomd moeilijk worden als ze straks allemaal cup D hebben.’

Net als na vrijwel elke andere “grap”, bleef het ook hier akelig stil. Eigenlijk was de enige die het nauwelijks droog hield Matthijs van Nieuwkerk zelf.
Schrijver en dichter Merel Morre verwoordde het misschien nog het beste:

Geef een reactie

Laatste reacties (48)