22

Ladykiller Berlusconi wil af van straatprostitutie

De Italiaanse president ligt zelf echter onder vuur. Meerdere vrouwen beweren te zijn betaald voor seks met de president  

Silvio Berlusconi’s regering heeft vrijdag een wet goedgekeurd om maatregelen te nemen tegen straatprostitutie. Mara Carfagna, minister van gelijke rechten wil criminele organisatie aanpakken die misbruik maken van jonge vrouwen, waarvan een grote meerderheid uit het buitenland komt. De aankondiging van Carfagna valt in dezelfde week waarin meerdere vrouwen beweren betaald te zijn voor seks door de Italiaanse president.

Berlusconi weet zijn vrouwen op het juiste moment naar voren te schuiven wanneer hij zelf onder vuur ligt. Carfagna, een voormalig bikini-model, die door Berlusconi werd benoemd tot minister en haar woordvoerder Barbara Saltamartini spraken vrijdag van een nieuw bereikte mijlpaal door de regering Berlusconi. Dat meldt The Guardian.

De Italiaanse oppositie vindt het belachelijk dat Belusconi alleen straatprostitutie aanpakt. Berlusconi zelf en drie van zijn partners werden afgelopen week beticht van misbruik van prostitutie. Verdachte is één van zijn televisieproducenten, een talentenscout die showgirls voor het programma scout en een voormalig danser die Berlusconi’s mond hygiëniste was totdat ze ineens vanuit het niets een regionale politieke functie kreeg.
Onder de geïnterviewde meisjes behoort een 18-jarig Marokkaanse vrouw die zegt in Berlusconi’s huis in Milaan te zijn geweest. Ze ontving 7.000 euro van de president, maar zegt dat er niets is gebeurd. Een andere vrouw beweert onder ede twee keer seksuele services te hebben verleend aan Berlusconi en daarvoor 5.000 euro kreeg.
The Guardian: Berlusconi government to ban street prostitution
cc-foto: photographphil

Geef een reactie

Laatste reacties (22)