Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lagarde: geef Griekenland uitstel

  •  
11-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-lagarde_300.JPG
IMF-voorzitter denkt aan twee jaar extra
Griekenland moet twee jaar extra de tijd krijgen om zijn economische hervormingsplannen door te voeren. Dat zei IMF-presidente Christine Lagarde donderdag aan de vooravond van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank in Tokio.
Dat schrijft het AD. Lagarde:
Timing is van het grootste belang. Het kan daarbij verstandig zijn wat meer tijd te nemen. Dat hebben we bepleit voor Portugal en voor Spanje en dat bepleiten we nu voor Griekenland. Zij moeten wat ons betreft twee jaar extra de tijd krijgen om hun plannen door te voeren. Er wordt hard gewerkt om alle problemen te behandelen. We moeten de hervormingen beoordelen, de mogelijke financiering en de gevolgen voor de schuldpositie van het land. We doen alles om te helpen. Het doel is om Griekenland uiteindelijk weer op eigen benen te laten staan..
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.