Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lance Armstrong ritueel verbrand in Engeland

  •  
01-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Armstrong_GuyFawkes300.jpg
Beeltenis van dopingzondaar neemt plaats in van Guy Fawkes, de katholieke rebel die sinds 1605 ieder jaar wordt afgefikt
Een beeltenis van wielrenner en dopingzondaar Lance Armstrong zal zaterdag in Edenbridge, in het zuiden van Engeland, worden verbrand ter ere van Guy Fawkes Day. Dat meldt de Belgische krant De Morgen.
Armstrong neemt de plaats in van de katholieke rebel Guy Fawkes, wiens beeltenis al eeuwenlang jaarlijks verbrand wordt in het kleine stadje van 8.000 inwoners, schrijft De Morgen. Guy Fawkes dag wordt in Engeland elke 5de november gevierd met vuur en vuurwerk, ter herdenking van het mislukken van een complot in 1605 tegen het parlement en koning James I.
In Edenbridge werden eerder ook al andere beroemdheden symbolisch geofferd, onder wie voetballers Mario Balotelli en Wayne Rooney, de voormalige Franse president Jacques Chirac, de vroegere Britse premier Tony Blair en Saddam Hussein.
Lance Armstrong ‘won’ het dit jaar van Jimmy Savile (de overleden BBC-vedette die verdacht wordt van seksueel misbruik van jonge meisjes), de Britse minister van Financiën George Osborne en Abou Hamza, de radicale islamist die vorige maand uitgeleverd werd aan de VS.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.