Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Landelijke koepel wil Zwolse kerk dumpen om homostandpunt

  •  
13-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
avondmaal

© cc-foto: congerdesign

De Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK) wil drie kerkgemeenten uit Zwolle uit de landelijke koepel zetten. De reden: in Zwolle mogen gelovigen die samenleven met iemand van hetzelfde geslacht, deelnemen aan het avondmaal.
Een beslissing over het verstoten van de Zwolse kerkgemeenten valt vermoedelijk op vrijdagavond. ‘Zwolle’ kondigt alvast aan in beroep te zullen gaan tegen een negatieve beslissing. Secretaris Freek Nabers van de Zwolse CGK vertelt aan de De Stentor :
",,Wij willen een kerk voor iedereen zijn. Dit discussiepunt gaat niet over de essentie van het geloof, dat Christus de Heer en de Verlosser is. Want dat onderschrijven wij volledig. Maar wij vragen om de ruimte om op dit thema onze eigen weg te kiezen.”"
De NOS schrijft:
"De landelijke CGK heeft al jaren moeite de progressieve stromingen binnen de kerk de ruimte te geven. Ook discussies over vrouwen als dominee leiden tot grote verdeeldheid. (…)Na de discussie over homoseksualiteit besloot de landelijke koepel dat regio’s zelf moeten besluiten wat er met dissidente kerken moet gebeuren. Zwolle zit in een regionaal verband met Urk, Elburg, Heerde, Lelystad, Emmeloord, Dronten en Hasselt. De meerderheid van die kerkbesturen is het niet eens met het Zwolse homostandpunt."
cc-foto: congerdesign
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.