Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Landelijke politici zwijgen over Parijs

  •  
16-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kee300_01.jpg
Peter Kee en Francisco van Jole over de reacties in Den Haag op de aanslagen in Parijs
Na de aanslagen in Parijs afgelopen vrijdag, verwacht je wellicht een krachtige reactie van de politiek. Maar de landelijke politiek is opvallend stil, zo constateren Peter Kee, politiek redacteur bij het programma Pauw, en Francisco van Jole, eindredacteur van Joop.nl.
Een reactie kwam er van de partijen wel, maar meer dan een standaard verklaring was het niet. Van Jole prijst wel de ChristenUnie, die onderstreepte dat vluchtelingen niet de schuld mogen krijgen van de aanslagen in Parijs. Ook valt hem op dat het, net als na Charlie Hebdo in januari, de burgemeesters zijn die het gesprek naar zich toe trekken.
Peter Kee vertelt voor de speciale uitzending van Pauw afgelopen zaterdag graag alle fractieleiders aan tafel te hebben gehad. Ze werden dan ook allen benaderd, maar velen bedankten. Volgens Kee is er enorme terughoudendheid bij vooral Buma (CDA) en Zijlstra (VVD). Daar geeft hij een aantal verklaringen voor: Zijlstra vindt dat de bal bij het kabinet ligt, maar de Haagse politici vinden ook dat terughoudendheid gepast is wanneer er zoveel leed is. “Je gunt mensen hun verwerking.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.