Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Langer leven? Drink alcohol!

  •  
31-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
305 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Uit recent onderzoek is gebleken dat alcoholdrinkers langer leven dan geheelonthouders
Geheelonthouders leven het kortst. Het is het beste om één à drie glazen alcohol per dag te nuttigen, maar ook stevige drinkers leven langer dan degenen die geen alcohol drinken. Uit het onderzoek ‘Alcoholisme: Klinisch en experimenteel onderzoek’ blijkt dat sociaal-economische factoren geen invloed hebben op de uitkomst.
Voorheen dacht men dat alcoholdrinkers langer leefden vanwege hun sociale interactie. Drinkers hebben vaak meer geld, meer vrienden en meer fysieke activiteiten, maar al deze facetten dragen er niet aan bij dat drinkers daadwerkelijk langer leven. De onderzoekers hebben in het onderzoek een correctie van alle sociaal-economische variabelen toegepast. En wat blijkt? Het sterftecijfer onder niet-drinkers is hoger.
Voor het onderzoek zijn 1824 mensen gedurende een periode van twintig jaar gevolgd. Iets meer dan 69% van de niet-drinkers overleed gedurende deze periode. Voor de zware drinkers ligt dit percentage op 60% en voor de matige drinkers op 41%.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.