Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Langstudeerders moeten dokken: boete gaat gewoon door

  •  
11-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
langstuderen300.jpg
Rechter veegt kritieken studentenbonden van tafel
De langstudeerboete gaat gewoon door. Dat heeft de rechter besloten in een zaak die door drie studentenbonden was aangespannen. De maatregel leidt er volgens de rechter niet toe dat de toegang tot onderwijs voor studenten onmogelijk wordt gemaakt en kan daarom prima ingevoerd worden.
De Eerste en de Tweede Kamer hebben de invoering van de langstudeerboete reeds goedgekeurd. Vanaf september moeten voltijdstudenten die meer dan een jaar studievertraging hebben opgelopen een boete betalen van 3063 euro.
5505870272_6be02716ce
Op één punt heeft de rechter de studentenbonden wel gelijk gegeven. Deeltijdstudenten die hun opleiding ‘normaal’ zouden volgen, zijn volgens de nieuwe maatregel automatisch langstudeerders, omdat zij langer dan vier jaar over hun opleiding doen. Dit is volgens de rechtbank onrechtmatig. Studenten die zich voor 1 februari 2011 hebben ingeschreven moeten daarom worden ontzien. Nieuwe deeltijdstudenten krijgen gewoon te maken met de nieuwe regeling.
cc-foto: Foto BIB

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.