Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Larry King 'titaan' van Amerikaanse tv neemt afscheid

  •  
17-12-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
LarryKing.jpg
Larry King Live trekt de gordijnen dicht
De befaamde Amerikaanse interviewer Larry King (77) heeft donderdagavond afscheid genomen van zijn televisiestudio in New York en Washington. Na 25 jaar vond de ‘king’ van de Amerikaanse televisie het genoeg na 50 duizend interviews, 6.120 shows, 5 bypassoperaties, 8 bruiloften en 7 scheidingen.
Larry King stopt na 25 jaar met zijn interview programma Larry King Live. Hij interviewde in zijn tijd alle zittende presidenten en honderden andere prominenten als Monica Lewinsky, Frank Sinatra, Lady Gaga en Laura Bush.
King werd donderdag nagewuifd door talloze prominenten die ooit aanschoven aan zijn interviewtafel. President Barack Obama was er ook bij en oordeelde dat King ‘een van de titanen van de televisie’ is. Arnold Schwarzenegger riep de donderdag uit als een symobolische Larry King dag.
De Larry King Live show werd in meer dan 100 landen uitgezonden. King zegt zelf te stoppen om meer tijd aan zijn gezin te besteden. In werkelijkheid besloot hij te stoppen omdat CNN zijn contract maar met een jaar verlengde. Dat was voor hem het signaal op te stoppen. “Het is een fantastisch huwelijk geweest.” En: “het is verdrietig, maar er is een tijd om te gaan. Je weet wanneer het tijd is.
De komende twee weken zendt CNN highlight shows uit van de Larry King Live show. Echt afscheid van zijn publiek neemt hij nog niet. “Jullie zullen we nog wel eens zien bij een baseballshow, bij speciale tvshows en op de radio”.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.