Laatste update 11:15
117

Late Night over het muizenexperiment met bijstandsgerechtigden

Annemarie van Gaal, columnist in de Telegraaf, wil bijstandsgerechtigden de sportschool in dwingen. Want mensen die langdurig in de bijstand zitten, zijn obese luiwammesen, zo suggereert Van Gaal in haar column. Het idee van Van Gaal is dat de bijstandsgerechtigde op de sportschool zijn of haar energierekening bij elkaar kan fietsen of roeien. Ze schrijft:

Stel dat iedere gemeente die met dit experiment meedoet, een sportschool zou openen met de nieuwste apparaten en de beste sportbegeleiding. In deze sportschool kunnen dan alle langdurig bijstandsgerechtigden uit de gemeente gratis sporten.

En nu komt het: op die apparaten wordt per persoon bijgehouden hoeveel kilowattuur je verbruikt door te fietsen, roeien of trappen. De hoeveelheid kilowattuur die de bijstandsgerechtigde bij elkaar sport, wordt door de gemeente symbolisch vertienvoudigd en daarmee kan de bijstandsgerechtigde de kosten van zijn of haar eigen energierekening bij elkaar sporten. Als de bijstandsgerechtigden voldoende kilowattuur bij elkaar hebben gesport, kunnen ze hun energierekening inleveren die meteen aan de balie overgemaakt wordt aan het energiebedrijf.

In het tv-programma RTL Late Night verdedigt Van Gaal haar ideeën, en zo benadrukt ze: ze barst van dit soort goede ideeën waarbij mensen worden ingezet als muizen in een rad.

Geef een reactie

Laatste reacties (117)