12

Laura Dekker blijft bij vader

Jeugdzorg gaat meewerken aan zeilreis ... moeder breekt met dochter

De rechter heeft besloten dat Laura Dekker bij haar vader mag blijven wonen. Dat gebeurde nadat er constructieve gesprekken waren gevoerd tussen jeugdzorg, Laura en haar vader.

Een woordvoerster van de familie in de Volkskrant:

Er was sinds de uitspraak op 30 oktober sprake van miscommunicatie tussen Laura en jeugdzorg. Beide partijen hadden de uitspraak niet goed begrepen. Nu gaan alle partijen weer samenwerken aan het welzijn van Laura.

Jeugdzorg:

Zij waren het vertrouwen kwijt. Maar wij hadden nooit de intentie om de zeilreis helemaal te schrappen. Er moet alleen wel aan alle voorwaarden worden voldaan.

Tot de voorwaarden die de rechter heeft gesteld behoort onder meer het behalen van een EHBO-diploma. Ook moet Laura aantonen langere perioden toe te kunnen met onregelmatige slaap, aangezien er aan boord perioden zullen zijn dat ze telkens nioet langer dan 20 minuten zal kunnen slapen.

Laura’s moeder was ontdaan door de uitspraak. In de Telegraaf laat ze weten dat dit de druppel is en dat ze breekt met haar dochter.

Het AD citeert uit de brief die Laura vanuit Sint Maarten aan haar vader schreef:

Lieve papa, ik ben het helemaal zat in dit land. Ik ga nu mijn vrijheid opzoeken. Ik wil niets meer met Nederland te maken hebben en zal nooit meer terugkeren.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)