46

Le Pen: Ebola-virus kan migrantenprobleem oplossen

Oprichter en erelid van Front National, Jean-Marie le Pen: 'Monsieur Ebola kan dat in 3 maanden voor ons oplossen'

Jean-Marie le Pen, oprichter en erevoorzitter van le Front National – je weet wel, de partij waar Geert Wilders zo graag mee wil samenwerken in de Europese Unie – heeft een nieuwe ‘oplossing’ voor het ‘migrantenprobleem’. Om te voorkomen dat vluchtelingen de vreselijke omstandigheden waarin zij leven in landen in Afrika achter hun laten en naar Europa vluchten, zou het ebola-virus wel eens handig uit kunnen komen, aldus Le Pen. De vader van Front National-voorvrouw Marine le Pen sprak in Marseille letterlijk: ‘Monsieur Ebola kan dat in 3 maanden voor ons oplossen. Het is nog niet te laat, het is nog altijd niet te laat.’ Om er later aan toe te voegen dat hij als een soort klokkenluider met zijn uitspraak de bevolking wil wakkerschudden.

Het is niet de eerste uitspraak van Jean-Marie waaruit zijn hersenspinselen blijken die nogal aan het fascisme doen denken. Eerder is hij al eens veroordeeld voor antisemitisme. Zo noemde hij de gaskamers van de nazi’s ‘een detail van de geschiedenis’. Meer dan 70.000 Franse Joden overleefden de Tweede Wereldoorlog niet, maar soit, detail? Als iedere potentiële vluchteling de dodelijke ziekte krijgt, komen ze in ieder geval niet naar Frankrijk, is nu zijn idee.

Geert Wilders houdt voet bij stuk dat hij niet samenwerkt met Jean-Marie, maar met zijn dochter. Toch lijkt het erop dat hij pappa Le Pen er straks gratis bij krijgt. Wie weet zetelt PVV-lijsttrekker Marcel de Graaff straks wel direct naast de erevoorzitter.

Het Ebola-virus is een zeer dodelijk virus waar tot op heden nog steeds geen werkend vaccin voor gevonden is voor mensen. Het virus maakt de afgelopen maanden veel slachtoffers in West-Afrika.

Le Figaro: «Monseigneur Ebola» : la solution de Jean-Marie Le Pen face à l’immigration

Geef een reactie

Laatste reacties (46)