15

Le Pen opnieuw in opspraak

Front National-boegbeeld verdacht van fraude met 1,1 miljoen euro .... Extreemrechtse politicus kan de bedragen niet verantwoorden

Opnieuw is het Franse Front National-boegbeeld en Europarlementariër Jean-Marie Le Pen in opspraak geraakt. Dit keer niet vanwege zijn antisemitische uitspraken, zoals toen hij vorige week op kritiek van de Joodse zanger Patrick Bruel zei: “we bouwen de volgende keer wel weer een oven”, maar nu vanwege zijn financiën.

Volgens de Franse onderzoekssite Mediapart heeft Le Pen zich de afgelopen jaren verrijkt met 1,1 miljoen euro. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro

Begin dit jaar werd onthuld dat het OM van Parijs een onderzoek was gestart naar het fortuin van Le Pen. Nu blijkt dat dat onderzoek gaat over een persoonlijke verrijking van 1,1 miljoen euro.

Meer dan een miljoen is niet mis, zeker niet voor een politicus die bondgenoot is van een partij die zich zo tegen graaiers afzet. Maar zelf zegt Le Pen zich geen zorgen te maken.

Le Pen kan de bedragen echter amper verantwoorden. Zo zegt hij van een storting van 300.000 door zijn micro-partij Cotelec waarschijnlijk voor zijn campagne in 2009 was, maar het bedrag is nergens terug te vinden in de campagne-kosten. Op wat ermet andere grote bedragen gebeurde, komt hij met vage verklaringen als “waarschijnlijk een gift”, een “erfenis” of een “geschenk”.

De oud-Front National leider die nu in het Europees parlement zit reageert boos en gestoken op de onthullingen. Hij vindt dat ze zijn gebaseerd op politieke vooroordelen.

Op de vraag waarom hij de geldstromen niet concreet kan verantwoorden antwoordde hij dat hij nog geen tijd had gehad om in zijn papieren te kijken.

CC foto: srtaffpresi_esj ht: Paul Wilders

Geef een reactie

Laatste reacties (15)