Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Le Pen stemt 'blanco'; strop voor Sarkozy

  •  
01-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_MarineLePen_ErnestMorales_300
Front National-voorvrouw geeft geen direct stemadvies aan haar achterban, maar zonder steun van zes miljoen Le Pen-kiezers is Sarkozy kansloos
Marine Le Pen, leider van het extreemrechtse Front National, heeft vandaag tijdens een 1 mei-bijeenkomst haar achterban verteld dat zij aanstaande zondag blanco zal stemmen, zo meldt de Volkskrant. Le Pen onthield zich echter van een direct stemadvies aan haar achterban. “U bent alle vrije burgers, en u maakt uw eigen keus”, benadrukte de extreemrechtse politica.
Le Pen’s indirecte advies is een strop voor president Sarkozy, schrijft de Volkskrant. Zonder de steun van de circa zes miljoen Le Pen-stemmers, maakt hij geen kans tegen zijn socialistische rivaal François Hollande, die nu al in de peilingen op voorsprong ligt. 
De tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen is aanstaande zondag.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.