Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Le Pen ziet achter iedere baard radicaal

  •  
01-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Franse_gijzelaars300.jpg
Ultrarechtse Franse politica vindt baarden van vrijgelaten gijzelaars 'vreemd'
Frankrijk is weer een rel rijker. De vier Franse gijzelaars die deze week thuiskwamen leken volgens ultranationalist Marine Le Pen wel heel erg op hun gijzelnemers, met hun baarden enzo.
De vier Fransmannen werden jarenlang vastgehouden door strijdgroepen in de Sahara. Bij thuiskomst kregen ze een heldenontvangst. Alleen Le Pen zei zich ‘ongemakkelijk’ te voelen bij de kleding en baarden van de mannen, volgens haar een ‘symbool zijn van hun gevangenschap’, schrijft de Volkskrant.
“Ik vond hun kleding opvallend”, zei Le Pen tegen radiostation Europe 1. De politica riep de mannen op hun kleding- en baardkeuze uit te leggen. “Het wekt een vreemde indruk”, vond ze.
Andere politici hadden geen goed woord over voor de opmerkingen. Ook de moeder van een van de vrijgelaten mannen bemoeide zich met de discussie. Ze zei tegen een Franse televisiezender dat de kledingkeuze bedoeld was om solidariteit te tonen met andere gijzelaars, die nog vastzitten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.