29

Leaserijder verleid om elektrisch te gaan rijden

Campagne milieuorganisaties en leasemaatschappijen moet elektrische auto redden... Gratis laadpaal of vakantieauto...

Een gratis laadpaal of een gratis vakantieauto. Met dit soort cadeaus moeten leaserijders verleid worden om over te stappen op een elektrische auto.

Vier grote leasemaatschappijen, een laadpaalaanbieder, Natuur & Milieu en Milieudefensie starten vandaag een campagne om leaserijders te verleiden over te stappen naar een elektrische auto. Vanaf volgend jaar wordt elektrisch rijden duurder en de milieuorganisaties willen het elektrisch wagenpark zo groot mogelijk zien te krijgen. Maarten van Biezen van Natuur & Milieu licht de actie toe in Metro:

De ruim 30.000 autobezitters van wie het leasecontract afloopt in de periode tot 1 april 2014 krijgen de gelegenheid hun auto in te ruilen voor 15 december. Het is voor automobilisten een mogelijkheid nog te profiteren van het meest gunstige belastingvoordeel. Wie volgend jaar een elektrische auto aanschaft, betaalt 4 procent bijtelling voor een volledig elektrische en 7 procent voor een Plugin Hybride. Nu is dat nog nul procent. Iedereen die nu zijn wagen inruilt, betaalt nog 5 jaar lang niets aan bijtelling. Dat scheelt al gauw zo’n 10.000 euro netto vergeleken met een Volkswagen Golf.”

Van Biezen is teleurgesteld over de aanstaande belastingverhoging op elektrisch auto’s:

“Er lagen ambitieuze plannen om het elektrisch wagenpark te laten groeien binnen enkele jaren naar 200.000 of zelfs een miljoen auto’s. Daar maak ik me nu ernstig zorgen over. Het belastingvoordeel wordt minder en dus vrezen wij dat er minder mensen in de toekomst de switch maken.”

De leasemaatschappijen die meedoen zijn Athlon Car Lease, Leaseplan, Arval en ALD, de laadpaalaanbieder is The New Motion.

Maar we hopen dat autobezitters die bij een andere maatschappij leasen ook aan de bel trekken. Op die manier gaat het om veel meer dan 30.000 auto’s waarvan het leasecontract afloopt.”

cc-foto: Nuon

Geef een reactie

Laatste reacties (29)