Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leden keren zich tegen FNV-leider Jongerius

  •  
23-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jongerius_300.jpg
kritiek op staken verzet tegen AOW-leeftijd ... uitspraken vallen steeds verkeerd
De positie van FNV-voorzitter Agnes Jongerius komt verder onder druk te staan. Het AD meldt dat leden van afdelingen Vervoer en Industrie zich intern tegen haar keren. Een kaderlid van FNV Bondgenoten zegt in de krant openlijk dat ze moet opstappen.
Directe aanleiding voor de controverse is een interview dat Jongerius gaf aan het christelijke Nederlands Dagblad. Daarin stelde ze dat de bond het verzet tegen verhoging van de AOW-leeftijd opgaf en zich zou gaan richten op het afslijpen van de scherpe randen van de wetgeving. Die uitspraak in het – door Jongerius geautoriseerde – interview werd achteraf weer ingetrokken.
Het was de tweede keer in korte tijd dat Jongerius werd teruggefloten door haar leden. Eerder stelde ze in de Volkskrant dat ze met Wilders wilde optrekken om te voorkomen dat de AOW-leeftijd zou worden verhoogd. Ook die uitspraak werd achteraf teruggenomen nadat leden in opstand kwamen.
illustratie: Siegfried Woldhek

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.