Laatste update 16:19
46

Leefbaar-leider Eerdmans wil Eerste Kamer in voor FvD

Leefbaar Rotterdam en het Forum voor Democratie hebben hun samenwerkingsplannen hernieuwd, de twee partijen zijn van plan om samen op te trekken voor de Provinciale Statenverkiezing van 20 maart 2019. Dat meldt RTV Rijnmond. Hoewel een eerdere samenwerking bij de gemeenteraadsverkiezingen voor Leefbaar uitliep op een ramp, wil fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam Joost Eerdmans zijn achterban adviseren om op de partij van Thierry Baudet te stemmen. Hij laat tevens weten dat hij beschikbaar is voor de Senaat, mocht FvD een zetel in de Eerste Kamer krijgen.

Leefbaar kreeg na de gemeenteraadsverkiezningen veel kritiek van andere partijen op de samenwerking. Om te voorkomen dat Leefbaar – dat de grootste werd in Rotterdam – buiten de boot zou vallen tijdens de coalitievorming, werd de samenwerking stopgezet. Het mocht echter niet baten en Leefbaar kwam in de oppositie terecht. Joost Eerdmans, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, ziet daarom niet in waarom de samenwerking niet hervat zou worden:

We hebben altijd gezegd dat we bereid zijn om de alliantie tijdelijk op te heffen als we in het college zouden komen met D66. Dat is geblokkeerd, er is zelfs geen gesprek met ons geweest. Dan is de consequentie dat we die alliantie gewoon voortzetten.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)