62

Leefbaar Rotterdam: Alleen bouwvakkers mogen nog naar vrouwen sissen

Rotterdamse partij wil een einde maken aan straatintimidatie, maar niet door bouwvakkers

Als vrouw gerust over straat lopen in Rotterdam kan niet altijd. Nog te vaak krijgen vrouwen te maken met straatintimidatie. Mannen die naar ze sissen, ze naroepen of ronduit uitschelden. Een heel vervelend fenomeen dat een halt toegeroepen moet worden, aldus Leefbaar Rotterdam. De partij wil een einde maken aan ongewenste seksuele toespelingen en scheldpartijen. Voor één groep mannen geldt echter een uitzondering: bouwvakkers. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Tanya Hoogwerf, gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam, bepaalt graag voor lastiggevallen vrouwen wat wel en wat niet onder intimidatie valt. Tegen RTV Rijnmond zegt ze:

Het gaat me niet om nafluitende bouwvakkers, maar om irritant gesis, seksuele toespelingen en jongens die vrouw zomaar uitschelden voor hoer […] We moeten concrete stappen gaan maken om dit tegen te gaan. In Brussel worden bijvoorbeeld stevige boetes uitgedeeld voor ongewenste seksuele toespelingen op straat. En in Zeewolde geldt een ‘uitjouw-verbod. In Rotterdam moet zoiets ook kunnen.”

De bedoeling is nu dat een verbod op straatintimidatie wordt opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Of daar dan weer een aparte clausule voor bouwvakkers in zal komen, moet nog blijken.

Geef een reactie

Laatste reacties (62)