Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leefbaar Rotterdam terug in college

  •  
08-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
LR300.jpg
LR gaat coalitie vormen met D66 en CDA ... Coalitie gaat onder meer bezuinigen op armoedebestrijding
Twaalf jaar na de opkomst van Pim Fortuyn is het Leefbaar Rotterdam gelukt weer in de college in Rotterdam te komen. De partij gaat er samen met D66 en het CDA een coalitie vormen. Donderdag wordt het coalitieakkoord gepresenteerd.
Wat al duidelijk is, is dat het college drie Leefbaar-wethouders krijgt, twee D66-wethouders en één van het CDA. Leefbaar-voorman Joost Eerdmans gaat de portefeuille Veiligheid en Buitenruimte beheren. Hugo de Jonge (CDA) wordt wederom wethouder Onderwijs, maar krijgt ook de portefeuilles Jeugd en Zorg, terwijl stadscultuur bij D66 komt te liggen. Welke nieuwe wethouders zullen aantreden, wordt de komende dagen bekend gemaakt.
Details van het akkoord zijn nog niet bekend, maar naar verluidt gaat het college fors investeren in veiligheid en onderwijs, komen er geen nieuwe bezuinigingen op het gebied van cultuur, wordt er gesneden in het Rotterdamse ambtenarenapparaat. Ook zou het college van plan zijn niet meer te investeren in armoedebestrijding. Uit een onderzoek bleek overigens in maart nog dat in Nederland 200.000 kinderen in armoede leven. In Rotterdam zijn kinderen het slechtst af.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.