10

‘Leefbaar Rotterdam wethouder Schneider werkte collega uit college’

Wethouder Ronald Schneider werkte samen met oppositiepartijen om Ingeborg Hoogveld uit het college te weren en haar plaats in te nemen

Ingeborg Hoogveld ging er tot donderdag vanuit dat zij in het college van Rotterdam terecht zou komen als wethouder Stedelijke Ontwikkeling. Op het nippertje, tijdens de installatie, bleek echter dat zij niet wordt gesteund door de gemeenteraad omdat raadsleden vrezen voor belangenverstrengeling. Hoogveld is de vriendin van oud-Leefbaar Rotterdam wethouder Marco Pastors. Nu blijkt dat haar opvolger Ronald Schneider samen met de oppositie het plan heeft gesmeed om haar plaats in te nemen.

In de loop van woensdag heeft Ronald Schneider al zijn medewerking toegezegd aan de opzet van de oppositie om hem het Rotterdamse college in te loodsen en Hoogveld te weren. Dat hebben de fractievoorzitters van de SP en de PvdA vrijdag bekend gemaakt.

RTV Rijnmond schrijft hierover:

Door de kandidatuur van Schneider voor de wethouderspost Stedelijke Ontwikkeling verloor Hoogveld haar positie. Dat gebeurde donderdagavond op de valreep, tijdens de installatie van het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Haar werd belangenverstrengeling verweten door haar relatie met oud-wethouder Marco Pastors, nu de directeur van het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Zuid.

Eerst is de hele oppositie akkoord gegaan met de voordracht van Schneider, waarop een ook een aantal fractieleden van Leefbaar Rotterdam en Schneider zelf akkoord ging.

Lees ook op Joop: Leefbaar-wethouder geweerd uit angst voor belangenverstrengeling

RTV Rijnmond: ‘Wethouder Schneider smeedde plan met oppositie’

Geef een reactie

Laatste reacties (10)