Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leefbaar Utrecht kan niet leven met 'rechts imago' en stopt ermee

  •  
12-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
Flickr_LeefbaarUtrecht_Harry_nl_300.jpg
LU doet niet mee aan volgende gemeenteraadsverkiezingen. Enige overgebleven raadslid: 'We moeten nog steeds uitleggen dat we niet verbonden zijn aan Leefbaar Rotterdam'
Leefbaar Utrecht stopt ermee. De beweging doet niet mee aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dat meldt de Pers donderdag. Volgens het enige overgebleven raadslid is het imago van Leefbaar “besmet”. Hij is het zat om steeds uit te leggen niet verbonden te zijn aan Leefbaar Rotterdam.
De laatste der Leefbaar Utrechters, Vincent Oldenborg zegt:
We moeten nog steeds uitleggen dat we niet verbonden zijn aan Leefbaar Rotterdam, want mensen associëren ons daarmee. We zijn op dit moment aan het onderzoeken of er nog wel markt is voor Leefbaar Utrecht, of überhaupt voor een lokale partij.”
Leefbaar Utrecht ontsproot in 1997 aan het brein van zanger en presentator Henk Westbroek en zakenman Broos Schnetz. Het was een van de eerste leefbaar-bewegingen in het land.
Lees meer bij De Pers
Foto-cc: Harry_NL

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.