Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leefbaar-wethouder geweerd uit angst voor belangenverstrengeling

  •  
15-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
ingeborg300.jpg
Vriendin van oud-Leefbaar Rotterdam wethouder Marco Pastors niet gesteund door gemeenteraad
Het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Rotterdam gaat nog maar net van start of er is alweer gerommel in de tent. Tijdens de installatie bleek namelijk dat één van de zes beoogde wethouders onvoldoende wordt gesteund door de gemeenteraad. Het gaat om Ingeborg Hoogveld, die namens Leefbaar Rotterdam kandidaat-wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie was.
De raadsleden kozen uiteindelijk voor een andere kandidaat: Ronald Schneider.
Hoogveld wordt niet gesteund omdat ze de partner is van Marco Pastors. Hij was eerder wethouder in Rotterdam en is tegenwoordig ‘topambtenaar’ in Rotterdam-Zuid. De raadsleden zijn bang voor belangenverstrengeling en wilden Hoogveld daarom niet op die functie. Schneider is de vorige fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam.
Over vriendjespolitiek binnen Leefbaar Rotterdam is in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen overigens al het nodige gezegd en geschreven. Lees daarover op Joop: Wat zou Pim daarvan vinden?

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.