Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leegloop bij Forum: Nanninga, Eerdmans, Pouw, Vlaardingerbroek zeggen lidmaatschap op

  •  
26-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
Leefbaar Rotterdam organiseert rally met Forum voor Democratie
Serie-politicus Joost Eerdmans (oud-CDA, oud-LPF, oud-Groep Eerdmans-Van Schijndel, oud-EénNL, oud-Leefbaar Capelle, oud-Leefbaar Rotterdam) kan een nieuwe naam aan zijn lijst van voorbije politieke escapades toevoegen. Samen met Annabel Nanninga, Eva Vlaardingerbroek en Nicki Pouw-Verweij maakte hij donderdagavond bekend zijn lidmaatschap van Forum voor Democratie op te zeggen. Eerder deze week had hij zich nog kandidaat gesteld als lijsttrekker van de door scheuringen op instorten staande partij. Voor zover er tenminste nog sprake is van een partij. Eerder vertrokken al de kopstukken Paul Cliteur en Theo Hiddema.
Volgens de opstappers willen ze geen lid zijn van “een partij die extremistische opvattingen duldt”. Het is nog onduidelijk waarom ze dan precies lid zijn geworden van juist Forum voor Democratie. Ook verklaren ze dat het optreden van ex-ex-partijleider Thierry Baudet hun teleur heeft gesteld:
"“We zijn bijzonder teleurgesteld in het gedrag van onze partijleider die geen schoon schip wilde maken. Hij stelde zich keer op keer onberekenbaar en volledig solistisch op. Interne kritiek – die wij altijd hebben geleverd in het belang van de goede naam van onze partij – heeft helaas dus niets opgeleverd.”"
Annabel Nanninga onthult op Twitter dat ze “met een schoon geweten” haar zetels in Eerste Kamer, Provinciale Staten en gemeenteraad van Amsterdam zal roven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.