Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Leer buitenlandse imams Nederlands op kosten moskee'

  •  
15-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
aboutaleb300x214_01.jpg
Burgemeester Rotterdam Aboutaleb vindt dat islamitische gemeenschap zelf moet zorgen voor Nederlandse taalles aan buitenlandse imams
Imams uit het buitenland die veel prediken in Nederlandse moskeeën moeten Nederlands leren op kosten van de islamitische gemeenschap en niet van de staat.
Dat zegt de burgemeester van Rotterdam, Achmed Aboutaleb, maandag in het AD.
Aboutaleb deed zijn uitspraak dit weekend bij een opening van een islamitisch centrum in Rotterdam.
Aboutaleb in het artikel:
Veel jongeren spreken geen Arabisch, maar Nederlands. De islamitische gemeenschap heeft behoefte aan goedopgeleide leiders, die het gesprek met de grote wereld aan kunnen gaan. Dat begint met de beheersing van de Nederlandse taal.
De mening van Aboutaleb is niet dezelfde als die van vicepresident Lodewijk Asscher (ook PvdA). Die overweegt namelijk Nederlandse taal- en maatschappijcursussen aan te gaan bieden aan buitenlandse imams. Maar Aboutaleb vindt dat het de verantwoordelijkheid van de islamitische gemeenschap zelf is.
Dat onderschrijft ook imam Abdeslam Chaquer, van de Rotterdamse stichting Al-Hoeda. Hij zegt:
Wie wil communiceren met de nieuwe generatie moet Nederlands praten. Daarmee stelt de moskee zich ook open voor de buren. Het mag geen eilandje in de wijk zijn.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.