38

&… Leerdam: Ik speelde Jablabla-spelletje mee

John Leerdam verdedigt zich bij Pauw en Witteman ... 'Einde van de wereld is in zicht' … Apple ontduikt belasting met dank aan Nederland … 'The Cove' wordt dolfijnenpark … &Ander nieuws

Ander nieuws van vandaag.


John Leerdam, oud-PvdA-Kamerlid, werd vorige maand in de zeik genomen door een verslaggever van 3FM. Hij ondervroeg Leerdam over onder meer de niet bestaande terreurverdachte Jael Jablabla. In Pauw en Witteman zegt Leerdam nu dat hij wist dat hij antwoord gaf op onzinvragen. “Ik speelde het spelletje mee”, aldus Leerdam. Desalniettemin legde hij vorige maand zijn functie neer. (Trouw)

De inham die in Japan bekend werd door de Oscarwinnende documentaire ‘The Cove’ wordt binnenkort omgetoverd tot marinepark met dolfijnen. Bewoners van de stad Taiji willen dat een deel van de inham wordt afgesloten zodat bezoekers kunnen zwemmen met dolfijnen. In de documentaire ‘The Cove’ is te zien hoe een tiental dolfijnen levend wordt verkocht en de rest op het strand wordt geslacht. (AD)

Eén op de zeven mensen gelooft – tijdens hun leven – dat het einde van de wereld in zicht is. Dat blijkt uit een peiling van Ipsos. Tien procent van de mensen wereldwijd gelooft in de Mayakalender en denkt dat dit jaar al het einde van de wereld is. Volgens de Maya’s vergaat de wereld op 21 december 2012. (Trouw)

Apple bespaart miljarden dollars aan belasting dankzij Nederland. Het bedrijf sluist een deel van zijn geld via Nederland en Ierland naar de Bahama’s. De methode heeft zelfs een eigen naam: ‘Double Irish With a Dutch Sandwich.’ (Welingelichte Kringen)

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken is boos op de Verenigde Naties. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR heeft kritiek geuit op een nieuwe Israëlische wet die vereist dat rechtengroepen uitgebreider verantwoording moeten afleggen over financiering door buitenlandse regeringen. Israël is vanwege deze maatregel op een lijst geplaatst met landen waar mensenrechtenorganisaties restricties worden opgelegd. Naast Israël staan ook Egypte, Wit-Rusland, Venezuela en Ethiopië op de lijst. (Trouw)

Geef een reactie

Laatste reacties (38)