Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leerlingen groep 7 praten mee over aanstelling nieuwe schooldirecteur

  •  
18-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11224485914_bb001b2082_z
Leerlingen die meepraten over de vraag wie de nieuwe schooldirecteur gaat worden. In Waalwijk gebeurt het, op de Juliana van Stolbergschool. Deze basisschool is hard op zoek naar een nieuwe directeur en het college van bestuur van de school wil dat de mening van de leerlingen er écht toe doet. De voorzitter van het college, Jan Maarten de Bruin, zegt in Trouw : “Als school willen we de kinderen voorbereiden op een zelfstandig bestaan in de maatschappij.”
Hij geeft sollicitatietraining aan leerlingen, die zelf een sollicitatiecommissie zullen vormen. Het is de eerste keer dat dit gebeurt, voor zover bekend bij de woordvoerder van de PO-raad, de koepelorganisatie van basisscholen. In het middelbaar onderwijs en hoger komt deze praktijk wel vaker voor. Het gesprek met de eventueel nieuw aan te stellen directeur zal zonder andere leraren of ouders plaats vinden. “Zo krijgt het dezelfde status als een uitspraak van de medezeggenschapsraad,” zegt De Bruin. Een van de leerlingen weet al wat ze gaat vragen. “Houdt u van de natuur?”
Cc-foto: Mediawijzer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.