Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers: Arabische vluchtelingen weren

  •  
11-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GerdLeers_300_01.jpg
Minister hoopt dat Italië afziet van het plan om migranten uit Tunesië en Libië een visum te geven
Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) wil de grenzen niet openstellen voor vluchtelingen uit Noord-Afrika. Hij is woedend over het plan van Italië om duizenden Tunesische economische migranten een humanitaire visum te verstrekken. Hij wil dat de Europese Commissie een ‘aanvalsplan’ maakt om de illegale migrantenstroom uit Noord-Afrika tegen te gaan.
Op het Italiaanse eiland Lampedusa zitten inmiddels duizenden vluchtelingen vast. Een toestroom die Italië onmogelijk alleen kan opvangen, daarom wil ze hen een humanitaire visum verstrekken zodat ze maandenlang vrij kunnen rondreizen in het Schengengebied. ‘Dit kunnen we niet zomaar accepteren’, zei Leers maandag na EU-overleg in Luxemburg, meldt de Volkskrant.
Tijdens het overleg werd duidelijk dat andere EU-landen het besluit van Italië niet kunnen tegenhouden. Leers noemt dat een ‘zeer onbevredigde gang van zaken’. “De kraan moet dicht.” Hij hoopt dat Italië alsnog afziet van het besluit. cc-foto: Roel1943

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.