168

Leers boos op weigerburgemeester

UPDATE:Leers heeft burgemeester Els Boot (Giessenlanden) terechtgewezen... Ze weigert Afghaanse asielzoeker uit te zetten ... Minister van Immigratie en Asiel niet blij

Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) is boos. Hij vindt de opstelling van burgemeest Els Boot (Giessenlanden) onbegrijpelijk. Boot heeft de politie maandag verboden mee te werken aan de uitzetting van de 45-jarige Afghaanse vluchteling Rafiq Naibzay uit het dorp Hoogblokland.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Update 19.00 uur

Leers heeft burgemeester Boot terechtgewezen. Hij schrijft Boot ‘onaangenaam getroffen’ te zijn door haar suggestie dat dit het geval zal zijn omdat het risico bestaat dat de vrouw van Naibzay ‘zichzelf iets aan zou doen’, zoals Boot het zelf in een tv-uitzending verwoordde.

Boot vindt dat Naibzay in Nederland moet blijven. Haar mening onderschrijft ze met diverse psychiatrische rapporten waarin staat dat zijn vrouw niet zonder zijn zorg kan. Ook zijn kinderen kunnen niet zonder hun vader, aldus de rapporten.

Minister Leers wees vrijdag opnieuw een verblijfsvergunning voor Naibzay af, omdat de man wordt verdacht van oorlogsmisdaden.

Leidsch Dagblad: Leers: opstelling burgemeester onbegrijpelijk

Geef een reactie

Laatste reacties (168)