Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers boos op weigerburgemeester

  •  
26-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-GerdLeers300_01.jpg
UPDATE:Leers heeft burgemeester Els Boot (Giessenlanden) terechtgewezen... Ze weigert Afghaanse asielzoeker uit te zetten ... Minister van Immigratie en Asiel niet blij
Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) is boos. Hij vindt de opstelling van burgemeest Els Boot (Giessenlanden) onbegrijpelijk. Boot heeft de politie maandag verboden mee te werken aan de uitzetting van de 45-jarige Afghaanse vluchteling Rafiq Naibzay uit het dorp Hoogblokland.
Update 19.00 uur
Leers heeft burgemeester Boot terechtgewezen. Hij schrijft Boot ‘onaangenaam getroffen’ te zijn door haar suggestie dat dit het geval zal zijn omdat het risico bestaat dat de vrouw van Naibzay ‘zichzelf iets aan zou doen’, zoals Boot het zelf in een tv-uitzending verwoordde.
Boot vindt dat Naibzay in Nederland moet blijven. Haar mening onderschrijft ze met diverse psychiatrische rapporten waarin staat dat zijn vrouw niet zonder zijn zorg kan. Ook zijn kinderen kunnen niet zonder hun vader, aldus de rapporten.
Minister Leers wees vrijdag opnieuw een verblijfsvergunning voor Naibzay af, omdat de man wordt verdacht van oorlogsmisdaden.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.