Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers: Familie Karim moet in Irak blijven

  •  
29-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
Karim_family.jpg
Straatgeweld en bloedwraak niet genoeg voor minister om Drontense familie terug te halen
De familie Karim moet in Kirkuk blijven van minister Leers (Immigratie en Asiel). Hij ziet geen aanleiding om de familie terug te halen naar Nederland. De familie woonde acht jaar in een AZC in Dronten, maar werd begin dit jaar toch uitgezet naar Irak. Uitgesproken VARA verslaggever Sinan Can reisde de familie achterna en was getuige van een heftige situatie in Kirkuk waar aanslagen aan de orde van de dag zijn.
Naar aanleiding van de Uitgesproken VARA uitzending wilde Leers de uitzetting van de familie Karim nog eens onder de loep nemen. Ook stelde Hans Spekman (PvdA) Kamervragen, maar dat mocht niet baten.
Aanslagen en straatgeweld zijn aan de orde van de dag in Kirkuk. De familie had het zwaar met de terugkeer. Dat gold met name voor dochter Hawjin die uitgehuwelijkt dreigt te worden aan een man die ze niet kent om bloedwraak te voorkomen. Leers zei eerder: “Ik vind het afschuwelijk, dat wens je geen mens toe”, over de situatie.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.